Студентська Рада КПІ
Студентська Рада КПІ
Читать 5 минут

Студентська рада КПІ


Студентська рада — це орган студентського самоврядування, що втілює у життя різноманітні ідеї, допомагає студентству в освітньому процесі, а також бере участь у керуванні університетом.

Активісти/ки СР — вмотивовані студенти та студентки, які хочуть розвивати позанавчальну діяльність, університет та просто люди, яким не байдуже на університет та КПІшників/ць.

Відтепер двері Студентської ради завжди відчинені і доєднатися може кожен/а, хто має бажання покращувати університетське життя та втілювати свої ідеї.

Студентська рада поділена на служби та департаменти, які працюють командою для досягнення спільних цілей. Відмінність служби від департаменту в тому, що служба створюється заступником/цею голови СР КПІ і може виконувати ті функції, які він/вона потребуватиме. Зі зміною заступника/ці чи ліквідацією посади служба розформовується. Департаменти, в свою чергу, є постійними. Вони виконують чітко визначені задачі, а керує ними обраний голова. Тут ти можеш ознайомитись з їх діяльністю усіх наявних служб і департаментів Студради КПІ.

В СР КПІ існують такі служби:

ІТ-служба

IT-служба має амбітні плани щодо того, як зробити наше студентське життя кращим за допомогою технологій.

Поточні проєкти:

  • Веб-сайт (sr.kpi.ua)
  • Повне відновлення та перезапуск нашого веб-сайту, щоб він став цінним ресурсом для всіх студентів. На ньому буде розміщено корисні ресурси та послуги, а також відновлено імпорт розкладу собі в гугл календар.
  • Боти
  • Підтримка та розробка ботів для Telegram, які будуть надавати функціонал для роботи Студради та для зручного користування студентами.

Ти матимеш можливість додати проєкти у своє резюме, працювати з Git та GitHub і застосувати їх для роботи у команді під час розробки продукту (issues, pull requests, projects, тощо), працювати з розгортанням додатків у хмарі, налаштуванням CI/CD на GitHub, контейнеризацією на Docker.

Служба господарської роботи

Служба працює над складанням проєкту кошторису, реалізації затвердженого кошторису (закупівлі) та розподілу закупленого майна між Студрадами підрозділів. Також ведемо облік і збереження цілісності наявного в СР КПІ майна.

Служба студентських об’єднань

Служба займається роботою зі студентськими об'єднаннями та гуртками. Ми контактуємо з ними, дізнаємось їх потреби й проблеми з працюємо над рішеннями для їх вирішення.

Служба зовнішніх зв'язків

Служба займається опрацюванням пропозицій щодо співпраці та партнерства, відповідає за пошук спонсорів і контакти з ними. Вона також має повноваження на організацію власних заходів спільно з відповідними департаментами. Крім того, служба зовнішніх зв’язків представляє Студраду на різноманітних подіях, форумах, конференціях тощо.

Служба локальних зв’язків

Служба контактує зі Студрадами підрозділів, Профбюро і Профкомом студентів та НТСА з метою підтримки взаємодії СР КПІ та вище перелічених організацій. Завдання служби по суті відповідають функціям заступника з локальних звʼязків.

Секретаріат

Секретаріат готує супровідні документи для підписання та обговорення з адміністрацією КПІ з метою легітимізації дій та рішень студентів. Також секретаріат готує документи для внутрішнього інформування та інформування студентства.

Ти можеш долучитись до таких департаментів:

Департамент медіа:

Медіа відповідає за комунікацію між Студрадою та студентством, сповіщаючи його про всі новини університету, найближчі заходи та важливі для студентства громадські події.

Весь контент, який ти бачиш на ресурсах СР, створюється департаментом медіа. Ми пишемо та редагуємо пости і статті, створюємо для них ілюстрації та інше наповнення.

Ми шукаємо всіх, хто бажає навчитись працювати з медіа: редакторів/ок дописів та статей, дизайнерів/ок, фотографів/ок, СММників/иць. Долучайся до нас та ставай голосом Студради!

Департамент профорієнтації:

Наш департамент є досить унікальним, адже відрізняється від абіт-відділів Студентських рад підрозділів. Наша робота часто буває набагато ширшою: популяризація КПІ в цілому, а не тільки окремих факультетів чи інститутів, профорієнтаційні заходи поза Університетом, при чому ми займаємось цим більший період часу.

Наша головна місія – познайомити вступників/иць з активним студентським життям КПІ та показати, як можна реалізувати свій потенціал в позанавчальний час, при цьому наповнивши студентське життя яскравими та незабутніми спогадами.

Думаю ви точно чули про KPIAbitFest чи День вступника: організація цих заходів не проходить без нашої участі. Активісти/ки департаменту допомагають під час вступної кампанії з поданням документів та інформуванням майбутніх КПІшників/иць.

Обов’язково доєднуйся до нас, якщо прагнеш допомогти молодому поколінню розпочати свій університетський шлях!

Департамент аналітики:

Раніше, ми займались роботою, подібною до відділів якості освіти у Студрадах підрозділів, та зараз наша діяльність змінилась. Ми підсумовуємо усю роботу локальних ВЯО, аналізуємо всі їх кейси, проблеми, з якими студенти неодноразово стикаються під час навчання та вирішуємо їх глобально.

Наша мета — виявлення загальних проблем студентів та створення й реалізація їх рішень, зокрема внесенням змін до положень.

Якщо ти бажаєш покращувати якість навчання в університеті і робити так, щоб навчання було цікавим та продуктивним, наш департамент для тебе!

Проєктний департамент:

Вся діяльність проєктного департаменту це про заходи: їх розробка, організація та безпосередньо — проведення.

Наш департамент це комунікація з усіма іншими департаментами, партнерами, організаціями та закладами, які залучаються для заходів.

Про деякі заходи: Квартирник, Фотосушка, Кіновечір, Таємний санта

  • Квартирник: захід для ознайомлення нашого студентства з музикою локальних гуртів.
  • Фотосушка: захід метою якого є збір коштів; в кавʼярнях поблизу КПІ розвішуються фотографії студентства, які вони попередньо надсилають, після чого усі бажаючі можуть забрати будь-яку з них за донат.
  • Таємний санта: щорічний захід під час якого зареєстровані студенти/ки дарують подарунки на новий рік.

Ми шукаємо креативних, комунікабельних, відповідальних та активних студентів/ок!

BlaBlaClub

БлаБлаКлаб — розмовний клуб, що діє у складі проєктного департаменту. Об'єднання займається проведенням онлайн та офлайн зустрічей англійського та німецького розмовних клубів, організацією книжкового клубу та кінопоказів англійською, поширенням освітнього та розважального контенту на телеграм-каналі BlaBlaClub.

Цілі клубу:

  • допомагати учасникам/цям долати мовний барʼєр і цим підвищувати їхню впевненість;
  • створювати умови для вільного спілкування іноземними мовами;
  • обʼєднувати людей навколо ідеї вивчення мов;
  • розробляти різноманітні ініціативи, які дозволять кожному обрати формат вдосконалення мов за своїми вподобаннями.

Ми шукаємо активних і відповідальних студентів/ок з гарним рівнем володіння англійською або німецькою мовами (B2+), які готові працювати в команді.

Якщо хочеш долучитись до БлаБлаКлабу, допиши це до мотивації при заповненні форми вступу до СР КПІ.

Вимоги до голови департаменту

Запорука ефективної роботи будь-якого департаменту - активний/а та продуктивний/а голова, який/яка має не лише розбиратись у тематиці своєї роботи, а ще й бути вправним менеджером/кою, вміти працювати в команді та володіти лідерськими навичками. Головою може стати кожен/на студент/ка, адже їх призначають шляхом виборів.

Відповідно до Політики роботи Студентської ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, кандидат/ка на посаду голови відділу має відповідати таким критеріям:

  1. Виконувати загальні обов'язки голови департаменту: відвідування засідань СР КПІ, подача планів та цільових показників, звітування за їх виконання, тощо.
  2. Виділяти власний час для менеджменту команди, проведення та відвідування зустрічей.
  3. Виконувати завдання, які надає голова СР КПІ, секретар СР КПІ, перший заступник голови СР КПІ, заступники голови СР КПІ.
  4. Бути фізично присутнім/ою у м. Києві (для тих департаментів, діяльність яких відбувається очно).

Крім того, деякі департаменти можуть висувати додаткові вимоги до голови:

Департамент медіа

  1. Знання української мови на рівні ЗНО/НМТ.
  2. Базові навички графічного дизайну (Figma та Photoshop).
  3. Вміння працювати з редакційною політикою та контент-планами.
746 просмотров
Добавить
Еще